حبيت اجيب اكلة جديدة عالفطار بكرة بس شكلها يفتح النفس عالااااخر
الطبق الرئيسي كفتة داود باشا
المقادير:-
• 1/2 كيلو لحمة مفروم • بصلة كبيرة مبشور • 4-5 حبات طماطم • 1 معلقة كبيرة معجون طماطم • 1/2 كوب زيت عباد الشمس • رشة بهارات • معلقة صغيرة قرفة • معلقة صغيرة ملح وفلفل
الطريقة:-
1. اخلطي البصل المبشور مع الملح والفلفل والبهارات والقرفة، وبعد كده ضيفي إليهم اللحمة المفرومة وقلبيهم مع بعض كويس، واعملي اللحمة دي على شكل كرات صغيرة في حجم كرة البنج بونج.
2. هاتي طاسة وحطي فيها شوية زيت وسخني الزيت كويس على النار، بعد كده حمري الكفتة في الزيت من جميع الجوانب لمدة 3-4 دقائق. أو ممكن إنك تحطيها في الفرن لغاية ما تستوي.
3. بعد ما تخلصي تحمير الكفتة هاتي الطماطم واضربيها في الخلاط.
4. بعد كده هاتي حلة وحطي فيها حوالي خمس معالق كبار زيت، بعد كده حطي البصلة المفرومة وقلبي كويس لغاية ما لون البصلة يبقى أصفر.
5. ضيفي عصير الطماطم اللي إنتِ عملتيه، وبعد كده ضيفي إليهم معجون الطماطم والملح والفلفل، وسيبيهم على النار لمدة ربع ساعة، وبعد كده ضيفي الكفتة، وسيبيها لمدة ربع ساعة، بعد كده حطيها في طبق التقديم، وممكن معاها تعملي طبق مكرونة بيضاء أو رز أبيض.