حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة نص ساعة. بعد كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي إنه بدأ يتقل شيليه من على النار وضيفي إليه شوية فانيليا وسيبيه لغاية ما يبرد.
طريقة عمل بلح الشام:-
1. هاتي الدقيق وانخليه وبعد كده ضيفي إليه ذرة الملح.
2. بعد كده هاتي صينية وحطي فيها كوباية المية وضيفي إليها معلقة الزيت أو الزبدة وحطيها على النار، ولما تلاقي المية بدأت في الغليان ضيفي إليها الدقيق دفعة واحدة بس خدي بالك إنك تهدي النار وتقلبي بسرعة الخليط ده كله مع بعضه كويس علشان مايتجمعش العجين ويسيب أثر في الصينية.
3. بعد كده شيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد، وبعد كده حطي فيه بيضة وضيفي إليها رشة فانيليا وقلبيهم مع بعض كويس، وبعد كده حطي بيضة تانية وقلبيهم كويس، وحطي بيضة تالتة وقلبيهم كويس لغاية ما تلاقي العجينة لينة.
4. هاتي الصينية اللي هتقلي فيها وحطي فيها كمية كبيرة من الزيت وسخني الزيت، وبعد كده حطي العجينة اللي عندك في القمع المخصص لبلح الشام أو باستخدام ماكينة بلح الشام ولما الزيت يسخن اضغطي على الكيس علشان تنزل منه عجينة بلح الشام، نزلي من الكيس كل مرة عجينة بلح الشام فيه بطول عقلة الصباع، كرري العملية دي لغاية ما تلاقي العجينة خلصت.
5. سيبي بلح الشام في الزيت لغاية ما تلاقي لونه بقى دهبي بعد كده شيليه من على النار وحطيه في مصفاة علشان يتصفى منه الزيت.
6. سيبي بلح الشام لغاية ما يبرد وبعد ما يبرد حطيه في الشربات وبعد خمس دقائق شيليه وحطيه في مصفاة تانية علشان يتصفى منه الشربات، بعد كده حطيه في طبق التقديم ورشي عليه جوز الهند أو أي مكسرات عندك في البيت.